Hoito-ohjeet

Kaikkien käytettävien liinavaatteiden tulee olla luonnonkuituisia eli puuvillaisia, silkkisiä tai pellavaisia.  Keinokuitumateriaalit eivät päästä villan ominaisuuksia esille. Myös yöpuvun tulee olla puuvillainen.

Tuulettakaa tuotteet säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa, joko avaamalla makuuhuoneen ikkuna tai viemällä tuotteet ulos tuulettumaan. Mikäli villan pinnassa on likaa, harjatkaa se pois pehmeällä harjalla. Kesällä tuotteita ei saa jättää suoraan auringonpaisteeseen.

Talvella vuodevaatteet voi viedä myös ulos varjoisalle pakkashangelle sellaiseen paikkaan, jossa lumi on puhdasta. Käännelkää niitä siellä tarpeen mukaan, jotta tuote on kaikkialta kosketuksissa lumen kanssa. (Villa on hyvä puhdistaa ulkona suihkuttamalla viinietikka-vettä tuotteen pinnalle (suhteessa 1/3, yksi osa viinietikkaa ja kolme osaa vettä). Pari kertaa vuodessa tehtynä toimenpide pidentää tuotteen käyttöikää ja myös huoltaa villaa.

Nostakaa villat sisälle hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, harjatkaa irtoava lumi pois ja antakaa tuotteiden kuivua hyvin ennen kuin pujotatte ne lakanoihin.

Mikäli pesette tuotteet, tulee pesun tapahtua mahdollisimman harvoin ja pesuveden tulee aina olla alle 30°C. Käyttäkää ainoastaan mietoa villalle tarkoitettua pesuainetta tai peskää tuote pelkällä vedellä. Puristelkaa tuotetta kevyesti huuhtelun jälkeen ja ripustakaa se kuivumaan ilmavaan paikkaan siten, että tuote ei veny liiaksi kiinnityskohdistaan.

Veritahrat poistetaan tuoreeltaan huuhtelemalla verinen kohta kylmässä vedessä.

Normaalien kirjo- ja valkopyykkiin tarkoitettujen pesuaineiden käyttö villatuotteita pestäessä on kielletty. Ne poistavat kuidussa olevan villarasvan, ja tällöin tuotteen lianhylkimisominaisuuden kärsivät.

Tyynyn sisäpussin voitte aina tarvittaessa (vähintään 1-2 kertaan vuodessa) pestä pesukoneessa käyttäen 60°C lämpötilaa, myös linkous on sallittu.

Mikäli peitto tuntuu ensimmäisenä yönä liian lämpimältä, tarkistakaa että yöpuku sekä lakanat ovat varmasti puhtaasta puuvillasta tai muista luonnonkuiduista valmistettuja

Jos peitto edelleenkin tuntuu liian lämpimältä, nukkukaa siinä vielä muutama yö. Normaalisti viimeistään n. 2-3 viikon kuluttua elimistönne lämmönsäätöjärjestelmä mukautuu luonnonmukaiseen peittoon ja lepää.

Pesu- ja hoito-ohjeita seuraamalla tuotteet pysyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Kaikkia tuotteita koskevat seuraavat hoito-ohjeet:

 Käsipesu 30°C Käsipesu 30°C
 Ei kloorivalkaisua Ei kloorivalkaisua
 Rumpukuivaus kielletty Rumpukuivaus kielletty
 Silitys kielletty Silitys kielletty